KULTURAFTEN I DET JØDISKE HUS

  • , Kl. 22:45
  • Pris:

KULTURAFTEN I DET JØDISKE HUS
      Film " THE ORCHESTRA OF EXILES"  og samtale
      HENRIK GOLDSCHMIDT & HENRIK ENGELBRECHT

Film & Whisky runder året af med musikdokumentaren The Orchestra of Exiles, hvor vi sætter spot på den virtuose polsk-jødiske violinist Bronisław Huberman, der med stort heltemod reddede de største jødiske musikere fra nazismens forbrydelser og grundlagde Israel Filharmonikerne. Efter filmen vil Henrik Goldschmidt, solo-oboist ved Det Kongelige Kapel og stifter af Middle East Peace Orchestra, tale med Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht om jødiske musikere i de store europæiske symfoniorkestre. Operaekspert Henrik Engelbrecht har været operadramaturg ved Den Kongelige Opera på Kasper Holtens Reumert-vindende opera Nibelungens Ring samt hans film Juan. Han har desuden været vært og producer på en lang række P2-programmer.

Tid: Mandag den 15. december fra kl. 18.00
Sted: Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, 1172 København K
Pris: 80 kr. Tilmelding nødvendig

AFTENENS PROGRAM
18.00-18.30: Afhentning af bagels.
18.30-19.55: Visning af The Orchestra of Exiles (85 min.)
20.00-20.45: Debat mellem Henrik Goldschmidt & Henrik Engelbrecht
20.45-21.30: Servering af whisky, chokolade og berlinere

WHISKY & CHOKOLADE
I anledning af Chanukah byder vi efter filmen på berlinere, whisky og chokolade. Hank op i familie og venner og tilbring en unik aften i Det Jødiske Hus til tonerne af de store europæiske orkestre.

The Orchestra of Exiles
Den amerikanske dokumentar The Orchestra of Exiles (2012) skildrer den dramatiske historie om den Stradivarius-spillende violinist Bronisław Huberman, der var kendt som en stor europæisk violinsensation og wunderkind såvel som grundlægger af det eminente orkester Israel Filharmonikerne. Han reddede over 1000 af sine jødiske musikerkolleger og deres familier fra nazisterne under 2. Verdenskrig ved at rekruttere dem til sit nydannede orkester fra 1936. The Orchestra of Exiles skildrer Hubermans 4-årige kamp for at grundlægge orkesteret, idet Huberman rekrutterede ledende jødiske musikere fra Tyskland, Østrig, Ungarn og Polen og reddede dem fra en usikker skæbne i Europa.
Koryfæer som Itzhak Perlman, Pinchas Zukerman, Joshua Bell og chefdirigent Zubin Mehta er blevet interviewet til denne medrivende musikdokumentar. Vi møder også Albert Einstein, der spillede en central rolle i oprettelsen af orkestret. Filmen er skrevet og instrueret af den prisvindende amerikanske dokumentarist Josh Aronson, der også stod bag den Oscar-nominerede dokumentar ’Sound and Fury’.

Se klip fra The Orchestra of Exile: https://www.youtube.com/watch?v=GI10AZUb0zU

Pris kulturaften 80 kr. Desuden kan bagels bestilles til 50 kr.
Både bestilling af bagels og tilmelding til kulturaften er nødvendig til jewishculture@gmail.com
Betaling på reg.1551 konto 4589357248 , senest fredag den 12. december


Følg os på hjemmesiden www.jewishculture.dk samt på Facebook