Image description

FILM & WHISKY - KIDON

  • Cinemateket, Kl. 19:15
  • Pris:


Jewish Culture in Copenhagen præsenterer en israelsk thriller-komedie - KIDON

Den 19. Januar 2010 var Mahmoud al Mabhouh, Hamas-lederen af al-Qassam brigaderne fundet død i et hotelværelse i Dubai. Det lokale politi gav den israelske efterretningstjeneste Mossad skylden og offentliggjorde en videooptagelse som skulle vise fire israelske agenter i aktion. Nyheden og billederne fik overskrifter i hele verden. Men ingen var så chokeret som Mossad selv, fordi de var sikre på, at de intet havde at gøre med mordet på terroristlederen. Mossad og besluttede at efterforske sagen. Fire agenter tager afsted for at finde den mystiske morder...

Emmanuel Naccaches fransk-israelske spionkomedie, en krydsning mellem Ocean 11 og Men in Black, bygger på faktiske begivenheder, men han giver dem sin egen tolkning.

Kidon er ikke en typisk israelsk film, den handler ikke om konflikten med palæstinenserne, heller ikke dystre sociale problemer eller Holocaust traumaer. Kidon handler om et fupnummer og det er mest publikummet, som bliver taget ved næsen!

Filmen er spækket med kendte franske og israelske skuespillere, men det er den internationalt kendt israelske supermodel, Bar Refaeli, stjernemodellen fra Chanel til Moët-Chandon, fra Subaru til Sports Illustrated, som fik mest opmærksomhed.

Instruktøren fortæller, at han ville lave en film, som ingen kunne gætte hvad den ender med og håber, at det er lykkedes!. Han siger videre, at han var bekymret for filmens modtagelse, fordi denne type komedie er ret usædvanlig i Israel, men Kidon har taget publikum med storm.

Naccache siger, at han fik ideen til filmen, da han læste nyheden om mordet i en avis og tænkte straks, at det var en god historie. Han blev derefter chokeret, at alle har straks har accepteret, at Mossad havde ansvar for mordet. ”Måske gjorde de det, måske ikke. Jeg ved ikke. Jeg er ikke fra Mossad, jeg ved det ikke.”

Han tilføjer, at han har lavet en komedie, fordi for det første har israelske filminstruktører ikke råd til en stort anlagt Hollywood-film og han ville ikke lave en bleg Hollywood-efterligning og for det andet, fordi han ville lave en komedie - man laver alt for mange dybt alvorlige film i Israel.

89 minutter. 2013

https://www.youtube.com/watch?v=4daLAmxeo0I

 

Cinemateket